5 Ekim 2010 Salı

Başlıyoruz işteeee

Yabancı ülke de yaptığınız ilk şey etrafı tanımaktır. Ve evet başlıyoruz. Ortanyasyon haftası; bu demektir ki geziyoruz, yeni insanlar tanıyoruz. Farklı kültürlerden, ülkelerden insanlar var burda... Almanya, İtalya, Romanya, Portekiz, İspanya, Slovenya, Polonya ve tabi kiii biz Türkler! Çok kültürlülük böyle birşey olsa gerek nasılda özledim herkesi.. Bence en güzel ve en iyi anlaşan Erasmus grubu bizdik. Yayında ve yapımda emeği geçen Leh arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz.
Erasmus grubunun neredeyse yarısı bizden oluşuyordu bu yüzden kendimizi ülkemizde hissediyorduk. Ama bazen.... Farklı bir ülkede olduğumuz o kadar belliydi ki.. İlk başlarda "kültür şoku" denilen şeyin kelime anlamını tam olarak bilmeden ama tam olarak aynısını yaşadığımızı farkettik kızlarla.. Alıştığınız hava koşulları, yemek tarzında çok uzaktasınız. İnsanlar havanın soğukluğundan mıdır yoksa yabancı biri olduğumuzdan mıdır ilk başlarda pek te sıcak davranmadılar. Ama dillerini öğrenmeye başladığımızda, havaya alıştığımızda herşey yoluna girmeye başladı.
Sorunlarımız yok muydu? Vardı elbet ama oraya gidip çektiğimiz sorunları düşünmek aptalca olurdu...  Gezdik, eğlendik, içtik, sarhoş olduk!, "aşık olduk", Polonya ya tutulduk......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder